Ó, sós és savanyú Kovászos Uborka
Rántotthúsevőknek csúszdáztat a torka
Barátkozik veled, ki pörköltet eszik
S a sülthúsnak habján is te vagy a torta
Mikor ráragyog a nyári Nap sugára
Az ember erkélyére vagy teraszára
Illatos zöld kaprot üvegedbe teszik
(Csak a virágát, nem kell annak a szára)
Részesülsz a Napnak hevítő kegyében
Savanyodsz pirított kenyérnek levében
S mikor üveged a fényárból beveszik
Összecsordul a nyál áhitat hevében
Opálos fürdőd is hasznos lehet egyben
Ha megszomjaztam a nyári dögmelegben
Nem kell elmennem az aranyszínű szeszig
Sör helyett örömöm meglelhetem ebben
Óda a Kovászos Uborkához
2008.06.10. 20:21 Zebulon / Hiszékeny Úr
7 komment
Címkék: vers óda gasztromúmia
A bejegyzés trackback címe:
https://zebulon.blog.hu/api/trackback/id/tr81513616
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Rihárdó · http://rihardo.blog.hu 2008.06.10. 22:42:14
Megénekelted már a magyar ételféleségek felét legalább. Ha csinálnak egy szakácskönyvet, bele kéne tűzdelni ezeket. Igazi Csótióda.
zsófi 2008.08.01. 18:48:50
Én még egy kis fokhagymát is hozzá szoktam tenni.Szerintem úgy az igazi.Szerintem.
Zebulon / Hiszékeny Úr · http://zebulon.blog.hu/ 2008.08.03. 15:47:28
Kostolót lehet-e kérni belőle?
zsófi 2008.08.05. 14:28:49
Jelenleg átmeneti készlethiánnyal küzdünk,de lehet.
Zebulon / Hiszékeny Úr · http://zebulon.blog.hu/ 2008.08.07. 12:27:21
Akkor kérek.
hangaagi · http://hangaagi.blog.hu 2008.08.07. 13:02:16
mi nem csak az uborkát kovászoljuk, hanem a karfiolt a hagymát és a répát is. ja, meg a káposztát. mennyei
Zebulon / Hiszékeny Úr · http://zebulon.blog.hu/ 2008.08.07. 14:47:48
Ki kéne próbálnom. Jól hangzik.