HTML

Zebulonságok

Zebulonságok, istálló, gazemberség, hupákolás, mocskos, zimankós cirkusz

Friss topikok

Linkblog

Törpeszabadítás

2007.11.24. 09:22 Zebulon / Hiszékeny Úr

Még régebben hallottam egy hírt, miszerint Csehországban néhány fiatal csoportba szerveződött, s felvették a harcot az egyre terjeszkedő rosszízléssel. Első célpontjaik a kertitörpét "nevelő" kertek voltak. A kis szobrokat eltulajdonították, majd az erdőbe vitték őket, mivel a törpéknek ez a valódi otthona. Ott lefestették őket zöldre, egyrészt, hogy könnyebben el tudjanak rejtőzni, másrészt, hogy ha a gazdáik esetleg ennek ellenére mégis megtalálják őket, legalább újra kelljen festetniük, mielőtt visszaállítják a kis lényeket őrposztjukra. De hogy ne induljanak új otthonuk felfedezésére (az élelemszerzés még az erdőben is bonyolult, főleg, ha fogságban született törpékről van szó) üres zsebbel, a csoport galuskából fűzött nekik egy-egy láncot, amit a szobrok nyakába akasztottak.





















Ismerek egy kertet, ahol a kertitörpekultusz olyan egetrengetővé fejlődött, hogy nem is egyszerű törpe áll a kertben, hanem egy néger matróz szobra. Talán egyszer be kéne ugranom oda, át a kerítésen, kilopni a tengerészt, kékre festeni, majd a balatonparti sziklák közt egy pohár groggal útjára engedni.

Kertitörpét nem tart otthon aki elég sikeres
helyette inkább néger matrózszobrocskákat keres
mert a törpék túl szökősek, az erdőbe szaladnak
valakik meg a nyakukba galuskákat akasztnak.

5 komment

Címkék: urbánlegenda

A bejegyzés trackback címe:

https://zebulon.blog.hu/api/trackback/id/tr4240048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spájdernecc 2007.11.26. 07:49:41

A tett halála az okoskodás!
Nosza!

Zebulon / Hiszékeny Úr · http://zebulon.blog.hu/ 2007.11.26. 10:47:02

Elhatározás mindig érlelődik, de aztán eszembe jut, mit tanított anyukám, hogy más kertjéből törpét lopni bűn, akkor is, ha néger matróz.

ErrorFlynn 2007.11.27. 15:21:14

nagyon sok kerti törpe születik a 8-as úton, az osztrák határhoz közel; ott kéne lecsapni rájuk, a fogantatásnál.
süti beállítások módosítása